marți, 21 august 2018

Ce caracteristici trebuie să aibă un televizor ieftin


Prețul accesibil nu trebuie să fie o scuză pentru lipsa de funcții și de calitate a unui televizor ieftin. Dacă ești în căutarea unui nou mare ecran din sufrageria ta, iată ce caracteristici trebuie să aibă acesta.

Actualizări software frecvente

Chiar dacă aplicațiile funcționează în momentul de față, există posibiltatea ca cei responsabili de ele să lanseze update-uri cu noi, pe care televizorul tău să nu le poată primi. Din fericire, majoritatea televizoarelor ieftine smart permit actualizarea tuturor aplicațiilor. Nu strică totuși să arunci o privire mai atentă pe lista de specificații.

Claritatea imaginii

Înainte de a te bucura de funcțiile smart ale unui televizor, trebuie să te asiguri că acesta îți va oferi o calitate cel puțin satisfăcătoare a imaginii. Degeaba te poți conecta la internet și vedea toate clipurile de pe Youtube, dacă părțile întunecate ale imaginii nu îți vor oferi detalii.

În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, te poți aventura către mărci mai puțin cunoscute. Sau, dacă vrei să joci la sigur, să alegi un televizor smart ieftin produs de un nume cunoscut. În orice caz, aruncă o privire și peste părerile utilizatorilor.

Hardware adaptat prezentului

Chiar dacă televizorul permite includerea multor componente, deseori vei descoperi că cele intoduse în spatele ecranului nu oferă o fluiditate decentă a meniului.

O bună metodă de a fi sigur că următorul tău televizor smart ieftin este bun din acest punct de vedere este să testezi direct în magazin. Deseori, reclameletelevizoarelor vor prezenta animații generate pe calculator, nu ceea ce se petrece cu adevărat pe ecran.

Procesoarele au evoluat foarte mult de la apariția primelor televizoare, iar cele din acest an, chiar și cele care sunt incluse pe modelele ieftine, vor fi rapide pentru aplicațiile de zi cu zi.

Aplicații care să-ți potolească pofta de filme și seriale

Streaming-ul a luat cu asalt supremația televiziunii clasice, iar pentru următorul tău televizor smart ieftin trebuie să te asiguri că vei avea acces la aplicații de streaming cunoscute: Netflix, HBO GO și YouTube.

Fiecare dintre acestea arecorespondent pe telefonul mobil, iar ceea ce vizionezi în mijlocul de transport, în drum spre casă, poate fi continuat printr-o simplă apăsare de buton, odată ce te conectezi la conexiunea WiFi.

Setul complet al conectivității

Dacă tot am adus în discuție conexiunea WiFi, poate că ceea ce se află pe panoul din spatele televizorului ar trebui să te intereseze. Fiecare brand alege să-și promoveze cele mai importante funcții ale produselor, însă acestea nu se suprapun mereu cu ceea ce îți dorești.

De exemplu, pentru unii, un număr marede conexiuni HDMI este crucial. Port-ul Ethernet (LAN) este și mai important pentru alții. Iar amatorii de acustică impecabilă își vor dori suita completă de conectori audio.

Indiferent de ce model de televizor smart ieftin alegi, asigură-te că vei avea la dispoziție un mix decent între conectori HDMI, USB și audio-video.


Chiar dacă prețurile au ajuns foarte mici, acest lucru nu este o scuză pentru a ierta anumitor modele lacune în funcționalitate. Până la urmă, este vorbadespre banii tăi.